„O problemă intens dezbătută privind alimentaţia este cea a consumului de ouă. Ba că este interzis să mănânci mai multe de 2-3 ouă pe săptămână, ba că ar trebui să folosești doar albușul, nu și gălbenușul. Ce este mit sau realitate, am căutat să aflăm direct de la specialiști. Și așa am dat peste recomandările făcute în revista Viva de reputatul cercetător în domeniul alimentației, profesorul Gheorghe Mencinicopschi. Poți introduce liniștit ouăle în dieta ta, cu condiţia să le mănânci în prima parte a zilei şi să le gătești sănătos.
Ouăle atacă ficatul? Nimic mai fals!
„La micul dejun, cel mai indicat e să se mănânce ouă, deşi acestea sunt cumva intrate în dizgraţie. ”, își începe discursul celebrul om de știință. Care aproape că șochează o populație care în ultimul timp aude doar de cât de nociv poate fi consumul zilnic de ouă.
„Sunt foarte mulţi care spun să nu se consume mai mult de un ou sau două pe săptămână. Părerea mea este că se pot mânca şi cinci ouă pe zi, e adevărat în prima parte a zilei şi pregătite sănătos – adică fierte sau prăjite în grăsime de porc sau în unt cu 99,7% grăsime. ”, sunt recomandările doctorului Menci.
„Astăzi, adevărata ştiinţă a nutriţiei arată că mesele noastre trebuie să fie foarte bogate în grăsimi de origine animală. Este o dietă care astăzi se cunoaşte sub denumirea de dietă ketogenică, adică în care grăsimile ar trebui să fie de peste 50% din alimentele pe care le consumăm.” Continua sa citesti pe https://www.exquis.ro/profesorul-mencinicopschi-darama-mitul-oului-adevarul-despre-colesterol-si-cate-oua-aveti-voie-sa-mancati-de-fapt/.
Discussion about this post