„Daca primavara, vara si toamna culegem plante medicinale, iarna le folosim pe cele uscate. Plantele medicinale trebuie culese in anumite momente ale anului, de la acestea putandu-se folosi frunzele, florile, semintele sau chiar radacina.
Va propunem sa descoperiti care sunt cele mai folosite si eficiente plante medicinale de pe meleagurile noastre, la indemana oricui, plante care cresc salbatice pe marginea drumurilor sau in paduri si au preturi acesibile.
Plante medicinale românești cu cel mai mare conținut de vitamina C
Cel mai mare conținut de vitamina C îl au două plante exotice: kakadu (3150 mg la 100 g de fruct) și camucamu (2800mg), dar sunt urmate de plante medicinale românești: cătină (2500 mg) și de măceș (2000 mg).
Un consum ridicat de vitamina C pentru a trata sau preveni numeroase afecțiuni este de 1000 mg pe zi. Deci, 50 g de măceșe îți dau o doză suficient de mare de vitamina C. Pseudofructele de măceș conțin și cantități considerabile de vitamina A. De aceea, sunt un excelent tonic-vitaminizant, comparabil cu goji sau cu alte fructe exotice.
Măceșul, planta-minune a României
Măceșele sunt indicate pentru îmbunătățirea circulației sangvine, ca diuretic, pentru eliminarea calculilor renali, în afecțiuni hepatice, iritații ale intestinului și pentru combaterea viermilor intestinali. Se consumă pulpa mărunțită, amestecată cu miere, în părţi egale. Se iau două-trei linguriţe pe stomacul gol.” Vezi: https://www.exquis.ro/plante-medicinale-romanesti-alternativa-la-plantele-exotice-scumpe/
Discussion about this post