„Cercetătorii au descoprit ce face diferenţa între gradele de inteligenţă ale copiilor: odihna, activitatea sportivă regulată şi timpul petrecut în faţa ecranelor.
O oră de sport pe zi, un somn între nouă şi 11 ore pe noapte şi doar două ore petrecute în faţa micului ecran sau a calculatorului fac diferenţa între copii. Concluzia se desprinde din cel mai recent studiu publicat de The Lancet, cercetătorii subliniind că din cei peste 4.500 de micuţi cu vârste cuprinse între 8 şi 11 ani care au participat la studiu, copiii care aveau activitate fizică zilnică şi erau ţinuţi departe de gadget-uri dar se şi odihneau suficient, au o inteligenţă mai ridicată decât ceialalţi.
Concluzia este logică. Curba creativităţii, în general, scade odată cu vârsta, în mod accelerat. Stimulii audio-vizuali legaţi de interacţiunea cu imaginea şi cu simbolurile acestea care ţin foarte mult de elementele media împiedică dezvoltarea componentei creative la copii. Asta pentru că creierul extern este mai angrenat în timp ce creierul intern, care ţine de activitatea internă a vieţii, intră într-un fel de neutralizare”, a explicat, pentru adevarul.ro, profesorul Dafin Mureşanu, medic neurolog.” Continua sa citesti articolul pe https://www.exquis.ro/cum-sa-stimulezi-inteligenta-copiilor-programul-ideal-si-tipul-de-activitati-care-dau-roade/.
Discussion about this post