„E greu să negi că dacă dormi alături de cineva care sforăie, a doua zi nu ești nervos sau obosit.
Iată așadar care sunt cele mai recente descoperiri în materie de sănătate și riscuri atunci când discuți despre a avea în casă, în cameră sau în pat pe cineva care sforăie.
1. Somn insuficient
Aceasta este cea mai evidentă consecință, dar lipsa somnului duce la o serie de consecințe pe care lumea le ignoră de multă ori. Atât cel care sforăie cât și cel care doarme alături de el, pot pierde multe ore de somn pe noapte, iar somnul este vital pentru refacerea organismului, menținerea funcțiilor biologice, a memoriei și reglarea metabolismului.
În plus, nu este vorba numai despre a dormi per total cât trebuie ci și despre a dormi legat un anumit număr de ore, iar soțiile celor care suferă de apnee în somn se trezesc de cel puțin atâtea ori precum suferinzii, dacă nu chiar mai des, ceea ce împiedică completarea anumitor faze de somn. Persoanele care dorm prea puțin fac mai multe greșeli, gândesc mai încet și sunt mai puțin productive. Lipsa somnului reprezintă și un risc major de anxietate și depresie, dezvoltare a obezității și chiar atac de cord, potrivit feminis.ro.” Vezi: https://www.exquis.ro/sforaitul-mai-grav-decat-credeai-specialistii-dezvaluie-toate-efectele-asupra-sanatatii-si-asupra-relatiilor/
Discussion about this post